Široké nudle s citronem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Omyté a osušené citrony opatrně nastrouhejte na středním struhadle, pokud možno na nudličky. Dejte pozor, abyste strouhali jen žlutou část kůry, bílá část je dost hořká.

2. Na pánvi rozpusťte máslo s olejem. Přidejte nastrouhanou kůru (trochu kůry si odložte stranou na ozdobení) a pomalu ji zahřívejte.

3. Přilijte zakysanou smetanu a šťávu z obou citronů a pomalu povařte do zhoustnutí. Zasypte nastrouhaným parmazánem, jen mírně osolte, protože parmazán je dost slaný, opepřete a zahřívejte ještě minutu.

4. Scezené nudle promíchejte s omáčkou a hned podávejte. Posypte nasekanou feferonkou a nudličkami citronové kůry.

Poznámka k receptu

Bio citrony můžete nějakou dobu konzervovat zasypané solí, nejlépe mořskou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...