Široké nudle s citronem
Seznam surovin
- nudle 1 balení (široké)
- citron 2 kusy (bio)
- olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- smetana zakysaná 200 mililitrů
- sýr Parmezán 100 gramů
- feferony 1 kus
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Omyté a osušené citrony opatrně nastrouhejte na středním struhadle, pokud možno na nudličky. Dejte pozor, abyste strouhali jen žlutou část kůry, bílá část je dost hořká.
2. Na pánvi rozpusťte máslo s olejem. Přidejte nastrouhanou kůru (trochu kůry si odložte stranou na ozdobení) a pomalu ji zahřívejte.
3. Přilijte zakysanou smetanu a šťávu z obou citronů a pomalu povařte do zhoustnutí. Zasypte nastrouhaným parmazánem, jen mírně osolte, protože parmazán je dost slaný, opepřete a zahřívejte ještě minutu.
4. Scezené nudle promíchejte s omáčkou a hned podávejte. Posypte nasekanou feferonkou a nudličkami citronové kůry.
Poznámka k receptu
Bio citrony můžete nějakou dobu konzervovat zasypané solí, nejlépe mořskou.
Načítám komentáře...