Taboulé – studený kuskusový salát
Seznam surovin
- kuskus 20 dekagramů (předvařený)
- olej olivový 5 lžic
- voda 20 mililitrů
- limetka 1 kus
- rajčata 2 kusy (oloupané)
- okurka salátová 1 kus (hadovka)
- cibulka jarní 3 kusy (s natí)
- kmín římský 1/2 lžičky (mletý)
- kapary
- olivy
- sůl
- máta 5 snítek
Postup přípravy
Kuskus promícháme s olivovým olejem a necháme chvilku odpočinout. Přidáme vlažnou, lehce osolenou vodu, promícháme a necháme 20 minut v klidu, aby se voda nasákla. Pak promícháme vidličkou a pokud je zrno ještě stále tvrdé, přidáme ještě další osolenou vodu.
Rajčata, okurku a cibulku nakrájíme na velmi malé kostičky. Limetku oloupeme a také nakrájíme na malé kousky. Nasekáme mátu.
Všechno smícháme, okořeníme a případně dochutíme olivovým olejem (doplníme dle chuti kapary nebo olivy). Necháme v ledničce odpočinout. Hodí se jako samostatné menší jídlo nebo jako příloha k rybám a mořským plodům.
Načítám komentáře...