Těstovinový salát s Jidášovým uchem
Seznam surovin
- těstoviny 400 gramů (uvařené do tuha )
- houby sušené 50 gramů (Jidášovo ucho)
- cuketa 1 kus (menší)
- olej olivový 6 lžic (na zálivku)
- ocet vinný 5 lžic (na zálivku)
- olej (na opečení)
- kari
- pepř (mletý)
- sůl
- čekanka
Postup přípravy
Jidášovo ucho namočíme do studené vody, necháme ho nabobtnat, pak ho uvaříme doměkka, slijeme a nakrájíme na nudličky.
Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky a krátce je opečeme z obou stran na rozehřátém oleji. Přidáme je spolu s jidášovým uchem do mísy k uvařeným těstovinám a promícháme.
Olivový olej rozmícháme s octem, osolíme, ochutíme kari a pepřem a dobře promícháme. Touto zálivkou přelijeme těstoviny s cuketou a houbami a dobře promícháme. Salát upravíme na talíře, přidáme čekanku nakrájenou na nudličky a před podáváním každou porci lehce poprášíme kari kořením.
Načítám komentáře...