Těstovinový salát s malinami
Seznam surovin
- těstoviny 1 balení (vrtulky)
- maliny 1 miska (čerstvé)
- ocet 3 lžíce (malinový, nebo šťáva z půlky citronu)
- zelené klíčky 1 hrst (např. vojtěšky)
- olej olivový 1 lžíce (Extra Virgin)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Těstoviny uvaříme v lehce osolené vodě podle návodu na obalu, scedíme je, nasypeme do mísy a promícháme se lžící olivového oleje. Osolíme je, opepříme, přidáme nasekané zelené klíčky a malinový ocet a dobře promícháme.
Do salátu opatrně vmícháme čerstvé maliny a před podáváním ho necháme dobře vychladit.
Poznámka k receptu
Využijte do salátu různé mladé zelené výhonky, například lístky potočnice lékařské nebo mladé listy salátu polníčku.
Několik hezkých malin si nechte stranou a ozdobte jimi salát až těsně před podáváním, aby se nerozmačkaly.
Pokud vám salát připadá málo sytý, přidejte do něj kuřecí či krůtí šunku nebo hermelín.
Načítám komentáře...