Těstovinový salát s uzenou makrelou
Seznam surovin
- rajčata 4 kusy
- rukola 2 hrsti
- makrela 2 kusy (filátka - uzená, bez kostí a kůže)
- těstoviny 300 gramů (fusilli)
Na zálivku:
- sůl
- smetana zakysaná 1 lžíce
- hořčice dijonská 1 lžička
- ocet vinný 1 lžička (bílý)
- pepř
- olej olivový 6 lžic
- žloutek 2 kusy
Postup přípravy
Těstoviny vhodíme do vroucí osolené vody a za občasného zamíchání je uvaříme al dente (tvrdší na skus). Scedíme je, propláchneme studenou vodou a nasypeme do mísy.
Do mixéru dáme žloutky, přidáme hořčici, sůl, pepř a vinný ocet a vše rozmixujeme dohladka. Pomalu za stálého mixování přiléváme olej a nakonec vmixujeme zakysanou smetanu.
K těstovinám v míse přidáme omyté a odkapané listy rukoly, omytá rajčata nakrájená na kostky a uzenou makrelu natrhanou na malé kousky a promícháme. Salát rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek a přelijeme připravenou zálivkou.
Načítám komentáře...