Tiritas, zdravý rybí salát
Seznam surovin
- ryba mořská 800 gramů (tuňák, halibut nebo losos - nakrájený na kostičky)
- olej olivový 120 mililitrů
- šťáva citronová 200 mililitrů (čerstvá)
- ocet 50 mililitrů (coxonův starořímský ocet)
- rajčata 150 mililitrů (bez semínek, oloupané a nakrájené na kostičky)
- okurka salátová 1 kus (malá, nakrájená na hranolky)
- paprička chilli červená 2 kusy (bez semínek, nakrájené na tenká kolečka)
- cibulka jarní 4 kusy (nakrájené na plátky )
- koriandr 4 lžíce (nahrubo nasekaný)
- pepř černý (čerstvě namletý)
- sůl
Postup přípravy
Rybu v misce přelijte citrónovou šťávou, octem, osolte a opepřete. Ponechte 30 minut stát, až ryba jakoby zbělá.
Nálev sceďte a prošlehejte s olejem na zálivku. Přidejte zbylé ingredience, promíchejte, nechte hodinu chladit a podávejte s kolečky limety a tortillami.
Poznámka k receptu
Šéfkuchař Alan Coxon se řadí mezi světovou kuchařskou elitu. Při kompilování přísad pro Starořímský ocet se Coxon inspiroval přímo uměním antických kuchařů. Je vyroben z přírodního vína míseného s kořením, které měli starověcí Římané v oblibě. Vyznačuje se hřejivými chutěmi – římského heřmánku a dlouhého římského pepře a sladkostí medu. V příjemném chuťovém doznívání jsou znát bylinky, ovocné a květinové podtóny.
Načítám komentáře...