Trojbarevný salát z Nového Zélandu
Seznam surovin
- kiwi 4 kusy
- rajčata 1 kus (velké)
- okurka salátová 1 kus
- avokádo 2 kusy
- šťáva pomerančová 1/2 hrnku
- ocet Balsamico 1 lžička
- hořčice dijonská 1 lžička
- bazalka 1 lžíce (čerstvá, na ozdobu)
Postup přípravy
Umyjte kiwi a odkrojte jejich konce. Pak je nakrájejte na silnější kolečka. Nasekejte rajčata a okurku na kostičky. Oloupejte avokádo a nakrájejte na plátky.
Veškeré ovoce a zeleninu naaranžujte do salátových misek a ozdobte snítky bazalky.
Smíchejte pomerančovou šťávu, ocet a hořčici tak, aby z toho vznikla kompaktní omáčka. Tou pak přelijte misky se salátem. Ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Salát je neobvyklou a pro nás novou chuťovou kombinací ovoce a zeleniny s balsamikovým octem a dijonskou hořčicí.
Načítám komentáře...