Tuňákový salát
Seznam surovin
- tuňák v oleji 100 gramů
- bulgur 250 gramů
- cibulka jarní 10 snítek
- kapary 2 lžíce
- olivy 4 lžíce (odrůdy Kalamata)
- paprika červená 1 kus
- petržel hladkolistá 1 hrst
- sýr Parmezán (k podávání)
- rostlinný olej 1 lžíce
- sůl
Zálivka:
- citronová kůra 1 lžíce (z chemicky neošetřeného citronu)
- šťáva citronová 2 lžíce
- olej olivový 4 lžíce
- česnek 1 stroužek
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Bulgur vsypte do misky, zalijte vroucí osolenou vodou (obvykle se dávají 2 díly vody na 1 díl bulguru), zakryjte poklicí nebo talířem a nechte ho odstát, aby vstřebal všechnu tekutinu. Nasekejte cibulku a petrželku, olivy nakrájejte na plátky nebo nechte vcelku, záleží, jak je chcete výrazné. Papriku nakrájejte na kousky a krátce opečte na rozpáleném oleji.
2. V misce smíchejte bulgur, papriku, cibulku a petrželku, olivy, kapary a kousky tuňáka. Do zavařovací sklenice dejte všechny suroviny na zálivku a podle chuti sůl a pepř. Zavřete sklenici a pořádně protřepte, aby se suroviny spojily. Vmíchejte do salátu a podávejte
Poznámka k receptu
Ideální jídlo pro horké dny. Můžete do něj přidat i další druhy zeleniny, co najdete v lednici, my máme ale rádi štiplavost, kterou mu dodá pořádná porce jarní cibulky.
Načítám komentáře...