Variace na salát Nicoise
Seznam surovin
- těstoviny 2 porce (nejlépe motýlci (farfalle))
- fazolové lusky 1 balení (mražené nebo čerstvé)
- tuňák 2 plátky
- sůl
- pepř černý (mletý)
- olivy černé 1 balení
- vejce 2 kusy (uvařená natvrdo)
- rajčátka cherry 20 kusů
- ančovičky 1 balení
- olej olivový
- šťáva citronová
Postup přípravy
Dejte vařit těstoviny podle velikosti vašich obvyklých porcí. Zároveň dejte nad páru povařit fazolové lusky. Připravte si porce tuňáka: osušte je, mírně opepřete, a máte-li gril, z každé strany je asi 5 minut ogrilujte. Můžete je také osmažit na pánvičce na malém množství oleje z obou stran.
Jakmile jsou těstoviny uvařené, propláchněte je studenou vodou. Naaranžujte na talíř první vrstvu, pak přidejte fazolky, napůl nakrájená rajčátka a olivy. Plátky tuňáka rozdělte na sousta a také přiložte na salát, přidejte další těstoviny a fazolky tak, aby to vypadalo hezky. Nahoru dejte zbytek rajčat, nakrájená vajíčka, další olivy a ančovičky. Nepromíchávejte, jen zastříkejte olejem nebo zálivkou z oleje, citronové šťávy a soli.
Načítám komentáře...