Vydatný jarní salát
Seznam surovin
- kuřecí maso 2 kusy (prso)
- fenykl 1 kus
- mrkev 2 kusy (fialová)
- ředkvičky 1 svazek
- salát little gem 2 kusy
- salát polníček 4 hrsti
- ciabatta 1 kus
- petržel hladkolistá 2 hrsti
- hráškové výhonky (nebo jiné klíčky)
- olej olivový 8 lžic
- ocet vinný 1 lžíce (bílý)
- med 1 lžíce
- hořčice 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kuře osolte a opepřete, zakápněte dvěma lžícemi olivového oleje a pečte na 200 °C asi 20 minut. Ciabattu nakrájejte na kostičky a nasucho opečte na pánvi. Očištěnou mrkev a ředkvičky nakrájejte na kolečka, fenykl na nudličky. Do větší mísy natrhejte salát, přidejte polníček, mrkev, fenykl i ředkvičky a promíchejte.
2. Zbylý olej, ocet, med a hořčici dejte do zavařovací sklenice a asi minutu pořádně protřepávejte, aby se zálivka spojila a zhoustla. Vmíchejte do ní nasekanou petrželku a krutony. Upečené kuře natrhejte na kousky a spolu s krutony a zálivkou vmíchejte do zeleniny. Na závěr salát posypte hrachovými výhonky
Načítám komentáře...