Domácí mangové čatní
Seznam surovin
- mango 2 kusy
- zázvor 2 porce (1-2 cm, oloupaný)
- paprička chilli červená 1 kus
- koriandr 1/2 lžičky (mletý)
- kurkuma 1/2 lžičky
- skořice 1 špetka
- cukr krupice 1 hrnek
- ocet vinný 1/2 hrnku (bílý)
- cibule 1 kus (malá)
- sůl 1 špetka
- česnek 1 stroužek
- olej 1 lžíce
Postup přípravy
Na rozehřátém oleji osmahněte oloupaný a na malé kousky nakrájený zázvor, česnek, cibulku a chilli papričku.
Přidejte koření a míchejte cca 1 minutku.
Přidejte oloupaná a na kostky nakrájená manga, cukr, ocet, zamíchejte a rychle přiveďte k varu. Pak teplotu stáhněte a dál vařte další hodinu.
Stáhněte z plotny a nechte vychladnout.
Skladujte ve sklenici v lednici (vydrží 2 měsíce) nebo v mrazáku.
Poznámka k receptu
Tato pochutina pochází z Indie. Používá se jako dip nebo přímo ve vaření. Výborné i jako dip k zelenině, při grilování, k chipsům (tortilla chips, poppadom...).
Načítám komentáře...