Jablečná omáčka
Seznam surovin
- jablka 2 kusy (větší)
- cibule 2 kusy
- rajčatový protlak 70 gramů
- kokos 2 lžíce (strouhaný)
- kokosové mléko 200 mililitrů
- koření kari 4 lžičky
- olej slunečnicový 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Strouhaný kokos namočte do kokosového mléka. Jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo.
2. Cibuli nakrájejte najemno a zpěňte na oleji. Přidejte jablka a pár minut nechte dusit.
3. Přisypte kari, vmíchejte rajčatový protlak a kokosové mléko se strouhaným kokosem. Vařte na mírném ohni a promíchejte, aby se všechny ingredience spojily. Chuť zvýrazněte špetkou soli. Výsledná konzistence by měla být hustší a na skus.
Poznámka k receptu
Sladkokyselá a příjemně pikantní, taková je omáčka, jíž dominují jablka. Je skvělá teplá i studená a výborně doplňuje pečená masa.
Načítám komentáře...