Majonéza

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Vejce pokojové teploty rozklepněte do vyšší nádoby, kam se vejde tyčový mixér, a přilijte olej. Ten by měl mít také pokojovou teplotu (jinak by se majonéza mohla srazit). Hlavici mixéru spusťte na dno a zapněte na nejvyšší rychlost. Jakmile uvidíte, že se odspodu tyče dělají husté bubliny, začněte pomalu táhnout tyč směrem vzhůru asi po dobu 5 sekund. Pokud je majonéza moc řídká, přilévejte opatrně olej a zapracovávejte ho do vzniklé majonézy, dokud nedocílíte požadované hustoty.

2. Na závěr dochuťte dijonskou hořčicí, limetovou šťávou, solí a pepřem a promíchejte. Dejte do lednice vychladit a po vychladnutí ihned spotřebujte.

Poznámka k receptu

  • Domácí chutná nejlépe. Krásně žlutá od žloutku a hořčice, nádech exotiky dodá limetová šťáva.
  • Ingredience na 250 ml.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...