Malinový ocet II
Seznam surovin
- maliny 500 gramů (čerstvé nebo mražené)
- ocet jablečný 300 mililitrů
- cukr krupice 150 gramů
Postup přípravy
1. Omyté maliny vložte do větší zavařovací sklenice a promačkejte vidličkou. Zalijte je octem, uzavřete sklenici a uložte do chladu a temna. Nechte marinovat 1 - 2 týdny, obden obsah protřepte.
2. Tekutinu přeceďte přes plátno do rendlíku a přidejte cukr. Za stálého míchání tekutinu zahřívejte jen tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí. Hotový ocet přelijte do sterilizované láhve.
Poznámka k receptu
Ovocný ocet se skvěle hodí do zeleninových i ovocných salátů. Můžete ho vyrobit z jakéhokoliv ovoce, nejkrásnější a nejlepší je ale z malin.
Načítám komentáře...