Asijský zeleninový salát
Seznam surovin
- fazolové lusky 100 gramů
- brokolice 100 gramů
- hrášek cukrový 100 gramů (lusky )
- mrkev 1 kus
- žampiony 50 gramů (nebo shiitake)
- olej olivový 2 lžíce
- zázvor 1 kus (čerstvý, 2.5 cm)
- paprička chilli červená 1 kus
- tofu 170 gramů
- sójová omáčka 1 lžička (světlá)
- olej sezamový 1 lžička (horký)
- semínka sezamová 1 lžička (nasucho opražená)
- sezamová pasta Tahini 1 lžička
- cukr moučkový 1/2 lžičky
Postup přípravy
Tofu tvaroh na zálivku necháme odkapat v jemném sítku, tekutinu vylijeme a tofu propasírujeme přes sítko do mísy. Přidáme sójovou omáčku, olej, semínka, sezamovou pastu a cukr a dobře promícháme.
Brokolici dobře omyjeme a rozebereme na malé růžičky. Fazolové a hráškové lusky očistíme a omyjeme. Chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme nadrobno. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nakrájíme na širší delší plátky.
V těžké pánvi rozpálíme olej, přidáme jemně nastrouhaný zázvor a rychle orestujeme. Pak přidáme připravenou zeleninu a houby a restujeme při střední teplotě 2 - 3 minuty, dokud zelenina není měkká, ale stále křupavá. K zelenině přidáme zálivku, zlehka promícháme a salát podáváme ještě teplý.
Poznámka k receptu
Sezamovou pastu tahini i sazamová semínka seženete v prodejnách zdravé výživy, případně i ve větších supermarketech v koutcích se zdravou výživou.
Načítám komentáře...