Barevný vánoční salát
Seznam surovin
- rajčata 4 větvičky (keříčková)
- sýr Mozzarella 20 kusů (třešinky)
- šunka 4 plátky
- olivy černé 100 gramů (černé)
- rukola 100 gramů
Na zálivku:
- olej olivový 4 lžíce
- med 1 lžíce
- šťáva pomerančová 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžička
- pepř 1/2 lžičky (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
Lístky rukoly a stonky s rajčaty omyjeme a necháme odkapat. Připravíme si čtyři talíře, na každý položíme jeden stonek s rajčaty jako kmen stromku a z lístků rukoly na něm vytvoříme větvičky. Plátky šunky stočíme do ruliček, nakrájíme je na špalíčky, rozložíme k rajčatům a přidáme také kuličky mozzarelly a rozpůlené olivy. Tím vytvoříme na stromečku “kouličky”.
V misce vyšleháme olej s medem a pomerančovou a citronovou šťávou, přidáme pepř, zálivku osolíme a podáváme v misce zvlášť, aby si mohl každý svou porci salátu přelít podle chuti.
Načítám komentáře...