Bio recept na špenátový salát
Seznam surovin
- hrušky 1 kus (velká, zralá, v Bio kvalitě)
- špenát baby 150 gramů (v Bio kvalitě)
- quinoa 100 gramů (v Bio kvalitě, lze nahradit kuskusem)
- olej olivový 6 lžic (v Bio kvalitě)
- voda 6 lžic
- šťáva citronová 3 lžíce (z chemicky neošetřeného citronu v Bio kvalitě)
- sezamová pasta Tahini 1,5 lžíce (v Bio kvalitě)
- česnek 2 stroužky (v Bio kvalitě)
- sůl mořská 1 lžička (v Bio kvalitě)
Postup přípravy
Quinou zalijte 350 ml vody a povařte 15 minut, až se všechna voda vsákne. Nechte vychladnout.
Do misek nebo talířů rozložte baby špenát, posypte quinoou a pokrájenou hruškou.
V misce prošlehejte do hladké omáčky rozmačkaný česnek a všechny zbylé ingredience. Omáčkou pokapejte salát a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
Quinoa jsou drobná zrníčka, která vynikají svým složením a sloužila jako pestrá potrava pradávným Inkům.
Načítám komentáře...