Bramborový salát
Seznam surovin
- mrkev 2 kusy (středně velké)
- petržel kořenová 2 kusy (středně velké)
- celer 1/4 kusu (menší)
- ocet (trocha)
- okurka nakládačka 4 kusy (menší+trocha láku)
- vejce 2 kusy (natvrdo uvařená a oloupaná)
- brambory 1 kilogram (salátové)
- majonéza 3 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Oloupanou celou mrkev, petržel a celer vložte do vroucí, lehce osolené vody s trochou octa a vařte asi 15 minut, až zelenina změkne.
2. Slijte ji a ještě teplou nakrájejte na drobné kosticky. Okurky také nakrájejte nadrobno a smíchejte je s uvařenou zeleninou. Přilijte lák, aby směs nebyla suchá, osolte ji a opepřete. Vajíčka pokrájejte na kostičky.
3. Celé, dobře omyté neoloupané brambory vložte do vroucí osolené vody a vařte, až změknou (podle velikosti brambor to trvá 20 až 25 minut).
4. Slijte je a ještě teplé oloupejte a pokrájejte na drobnější kostičky. V míse je dobře promíchejte s uvařenou zeleninou, pokrájeným vejcem a majonézou. Dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem.
Načítám komentáře...