Bramborový salát s brokolicí a fenyklem
Seznam surovin
- brambory 600 gramů (oloupané)
- brokolice 1/2 kusu (asi 250 g)
- fenykl 1/2 kusu (čerstvý, asi 120 g)
- cibule červená 1 kus
- olivy černé 60 gramů (bez pecek)
- olej olivový 2 lžíce
- šťáva citronová
- pepř černý (drcený)
- sůl
Na zálivku:
- majonéza 1 decilitr
- smetana zakysaná 1 decilitr
- paprika červená 50 gramů (sterilovaná)
- rajčatový protlak 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- koření chilli 1 špetka
- sůl
Postup přípravy
Brambory překrájíme podélně na půlky a pak ještě na širší plátky, vložíme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a krátce povaříme. Scedíme je a necháme odkapat a vychladnout.
Brokolici nakrájíme na růžičky, také je krátce povaříme v osolené vodě, scedíme a necháme odkapat a vychladnout. Fenykl očistíme, opláchneme, nakrájíme na tenké plátky a promícháme se solí, olejem a citronovou štávou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, olivy na kroužky.
Smícháme všechny suroviny na zálivku kromě soli a cukru a rozmixujeme je na hladký krém, který podle chuti osolíme a osladíme cukrem.
Vychladlé brambory a brokolici promícháme v míse s fenyklem, podle chuti osolíme a opepříme. Salát rozdělíme na talíře, přelijeme připravenou zálivkou a doplníme nakrájenými olivami a cibulí.
Načítám komentáře...