Bramborový salát s hořčicí
Seznam surovin
- brambory 800 gramů (syrové)
- šunka 100 gramů
- vejce 4 kusy (uvařená natvrdo)
- salát hlávkový 1/2 kusu
- okurka nakládačka 3 kusy
- cibule 1 gram
- vývar 1 decilitr
Na zálivku:
- hořčice dijonská 100 gramů
- nálev z okurek 4 lžíce
- jogurt bílý 2 lžíce
- pepř (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Brambory uvaříme ve slupce doměkka a necháme je vychladnout. Pak je oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do mísy.
Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a krátce je povaříme ve vývaru. Směs nalijeme na připravené brambory, přidáme okurky a šunku nakrájené na proužky a opatrně promícháme.
Hlávkový salát opláchneme, necháme odkapat a nakrájíme ho na proužky. Vařená vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka.
Do jogurtu vmícháme dijonskou hořčici (pozor, je ostrá a stačí jí i méně) a okurkový lák, zálivku podle chuti osolíme a opepříme.
Na talíře rozdělíme vrstvu ochucených brambor se šunkou a okurkami, rozložíme na ně kolečka vajec, posypeme je proužky hlávkového salátu a vše přelijeme zálivkou.
Načítám komentáře...