Bramborový salát s mandlemi a kapary
Seznam surovin
- brambory 500 gramů (nové, drobné, neoloupané)
- cibulka jarní 2 kusy
- mandle 70 gramů (oloupané)
- olej olivový 1/2 decilitru
- kapary 2 lžíce (nakládané)
- máta 2 lžíce (čerstvá, nakrájená)
- bazalka 2 lžíce (čerstvá, nakrájená)
- ocet vinný 2 lžíce (červený)
- šťáva citronová 1 lžíce
- pepř černý (drcený)
- pepř červený (drcený)
- sůl
- rajčátka cherry (na ozdobení)
Postup přípravy
Neoloupané brambory dobře omyjeme, uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme vychladnout.
Mandle nasekáme nahrubo a za stálého míchání je opražíme na teflonové pánvi dozlatova.
Olivový olej rozšleháme s octem, citronovou šťávou, solí a drceným pepřem.
Vychladlé brambory nakrájíme na dílky a vložíme je do mísy. Přidáme kapary, očištěné a nakrájené jarní cibulky, čerstvou mátu s bazalkou a připravenou zálivku a vše lehce promícháme. Salát podle potřeby přisolíme, rozdělíme na talíře nebo do větších misek, ozdobíme čtvrtkami rajčátek a posypeme opraženými mandlemi.
Poznámka k receptu
Na přípravu použijte rané brambory, které nemají tak silnou slupku a stačí je pečlivě omýt, případně lehce odrhnout kartáčkem.
Hotový salát můžete ozdobit i kolečky červené cibule.
Načítám komentáře...