Brokolicový salát s granátovým jablkem

Seznam surovin

Zálivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Těstovinovou rýži uvařte v osolené vodě, aby byla na skus. Brokolici rozeberte na růžičky a nasekejte je nadrobno. V míse je smíchejte s polovinou tymiánových lístků, solí a pepřem, zakápněte je olejem a promíchejte.

2. Brokolicovou směs vysypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15–20 minut v troubě předehřáté na 200°C. Než se dopeče, připravte zálivku: do zavařovací sklenice nalijte olej, ocet a přidejte muškátový oříšek a prolisovaný česnek. Uzavřete sklenici a zatřepte s ní, aby se tekutiny spojily.

3. Upečenou brokolici nechte trochu zchladnout a vmíchejte do ní těstovinovou rýži, zrnka granátového jablka a zálivku. Podávejte s hoblinkami parmazánu a zbylým tymiánem.

Poznámka k receptu

Opečená brokolice chutná nejlépe vlahá. Je výborná jako samostatný lehký chod, hodí se ale i jako příloha ke kuřeti nebo rybě.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...