Čekankový salát
Seznam surovin
- čekanka 4 kusy (bílá)
- sýr s modrou plísní 100 gramů (Gorgonzola)
- brusinky 1 hrst (sušené)
- ořechy kešu 1 hrst (nesolené)
- olej olivový 3 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Odkrojte konce čekankových puků, dva rozeberte na jednotlivé listy, další dva nakrájejte na kolečka. Brusinky a ořechy nasekejte nahrubo. Z oleje a octa umíchejte zálivku, dochuťte ji solí a pepřem.
2. Na talíř naskládejte listy čekanky, na ně nasypte pokrájenou čekanku promíchanou se zálivkou. Přidejte na kousky nalámaný sýr, ořechy a brusinky. Příbor nebudete potřebovat, na nabírání poslouží podlouhlé listy čekanky.
Poznámka k receptu
Zimní salát z křupavé čekanky je díky ořechům i sýru dostatečně sytý a výborně se v něm doplňují sladké a nahořklé tóny.
Načítám komentáře...