Celerovomrkvový salát s fenyklem
Seznam surovin
- mrkev 250 gramů
- celer 250 gramů
- fenykl 1/2 kusu (čerstvý)
- smetana zakysaná 80 gramů
- majonéza 60 gramů
- cibule 1 kus (menší)
- cibulka jarní 2 kusy
- šťáva citronová 1 kus (z 1 citronu)
- olej olivový 2 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Fenykl omyjeme, případně odkrojíme zaschlé části a nakrájíme ho příčně na co nejjemnější plátky. Vložíme je do mísy, promícháme s olejem a citronovou šťávou a necháme asi 15 minut odležet.
Mrkev s celerem oloupeme, nakrájíme na jemné nudličky nebo nahrubo nastrouháme a nasypeme do mísy s fenyklem. Přidáme oloupanou a jemně nakrájenou cibuli a nakrájené jarní cibulky (část nati si necháme stranou) a vše promícháme.
K salátu přidáme majonézu a polovinu smetany, promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Salát rozdělíme do misek a každou porci doplníme nočkem zbylé smetany a posypeme odloženou cibulkovou natí.
Načítám komentáře...