Červený salát
Seznam surovin
Na salát:
- čekanka 1 kus (červená salátová střední hlávka)
- směs listových salátů 1 hrst
- grapefruit 1 kus (červený)
- ředkvičky 1 svazek
- granátové jablko 1 kus
- sýr měkký 100 gramů (Feta)
- cibule červená 1 kus
- výhonky 1 hrst (z červené řepy)
Zálivka:
- olej olivový 4 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Grapefruit oloupejte nožem tak, abyste obnažili dužinu: odkrojte kůru na vršku a spodku, postavte ho na prkénko a shora dolů odkrajujte kůru. Pak grep nakrájejte na kolečka. Čekanku natrhejte na menší kousky, ředkvičky a cibuli očistěte a nakrájejte na tenká kolečka.
2. Z oleje a balzamikového octa umíchejte zálivku, dochuťte ji solí a pepřem. Všechny připravené suroviny v zálivce lehce promíchejte a naaranžujte na velký talíř.
3. Granátové jablko rozkrojte, řeznou stranou vložte do dlaně a vařečkou z něj vytlučte zrnka.
4. Na salát přidejte na kousky nalámanou fetu, posypte ho zrnky granátového jablka a výhonky červené řepy.
Poznámka k receptu
Tohle je perfektně sladěná červená symfonie, korunovaná bělostným sýrovým akordem.
Načítám komentáře...