Chřest a mrkev s vajíčkem nahniličko

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Dolní polovinu stonků chřestu oloupeme, mrkev zbavíme zelené natě a jemným kartáčkem očistíme. Chřest i mrkev vložíme do vroucí osolené vody, povaříme asi 3 minuty, vyjmeme a ihned vložíme do ledové vody.

Pak zeleninu nakrájíme na menší kousky a přelijeme ostrou zálivkou z oleje smíchaného s octem, solí a pepřem. Salát uložíme do chladničky a mezitím vložíme vejce do vroucí vody a vaříme asi 5 minut.

Salát vyjmeme z chladu, ochutnáme, případně ještě dochutíme, přidáme lístky opraného polníčku a vše upravíme na talíře. Každou porci ozdobíme oloupaným a rozpůleným uvařeným vejcem a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...