Chřest a mrkev s vajíčkem nahniličko
Seznam surovin
- chřest 1 svazek (zelený, mladý a čerstvý)
- mrkev 1 svazek (mladá)
- vejce 4 kusy
- salát polníček 5 listů
- olej olivový 4 lžíce
- ocet vinný 3 lžíce (bílý)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Dolní polovinu stonků chřestu oloupeme, mrkev zbavíme zelené natě a jemným kartáčkem očistíme. Chřest i mrkev vložíme do vroucí osolené vody, povaříme asi 3 minuty, vyjmeme a ihned vložíme do ledové vody.
Pak zeleninu nakrájíme na menší kousky a přelijeme ostrou zálivkou z oleje smíchaného s octem, solí a pepřem. Salát uložíme do chladničky a mezitím vložíme vejce do vroucí vody a vaříme asi 5 minut.
Salát vyjmeme z chladu, ochutnáme, případně ještě dochutíme, přidáme lístky opraného polníčku a vše upravíme na talíře. Každou porci ozdobíme oloupaným a rozpůleným uvařeným vejcem a ihned podáváme.
Načítám komentáře...