Chřestový salát
Seznam surovin
Na 4 porce:
- slanina anglická 100 gramů
- chřest 250 gramů (zelený)
- špenát 250 gramů (mladý nebo polníček)
- sýr Parmezán 50 gramů
- vejce 4 kusy (uvařené nahniličko)
- pečivo (opečené krutony z pečiva k podávání)
Dresink:
Postup přípravy
1. Nejdřív dokřupava orestujte slaninu nakrájenou na proužky. Dejte ji stranou. Ve výpeku krátce opečte na menší části pokrájený chřest.
2. Promíchejte ho se špenátovými lístky, přelijte dresinkem smíchaným z oleje, citronové šťávy a soli a ozdobte hoblinkami sýra, překrojeným vejcem a nudličkami orestované slaniny. Salát nakonec posypte nasucho opečenými krutony
Poznámka k receptu
Perfektní kombinace křupavosti a svěžesti. Zelený chřest potřebuje jen velice krátkou (nebo vůbec žádnou) tepelnou úpravu.
Načítám komentáře...