Chřestový salát s mátou

Seznam surovin

  • chřest 300 gramů (150 g bílého a 150 g zeleného)
  • salát zelený 300 gramů (směs listových salátů - římského, frisée apod.)

Na zálivku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Stonky bílého chřestu oloupeme škrabkou na zeleninu 3 cm za hlavičkou směrem dolů a odřízneme z nich dřevnaté konce. Stonky zeleného chřestu oloupeme v dolní třetině. Pak je nakrájíme podélně na tenké plátky a nasypeme do mísy. Přidáme omyté, odkapané a na větší kousky natrhané salátové listy a lehce promícháme.

Olivový olej rozšleháme s medem, citronovou šťávou, trochou soli a pepře a do zálivky vmícháme nakrájené lístky máty.

Zálivku nalijeme na salát, důkladně promícháme a salát rozdělíme na talíře.

Poznámka k receptu

Hotový salát můžete posypat krutony: nakrájejte světlou francouzskou bagetu na plátky, potřete je olivovým olejem, nakrájejte na kostičky, nasypte na plech a pečte asi 15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

Hotový salát můžete ozdobit čerstvými klíčky řeřichy nebo ředkvičky.

Zkuste někdy pro změnu do salátu ještě přidat na kostičky nakrájenou šunku a mátu nahradit čerstvým estragonem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...