Citronový salát s kadeřávkem, avokádem a cizrnou
Seznam surovin
- avokádo 2 kusy
- salát kadeřavý 4 hrsti (velké)
- cizrna 400 gramů (uvařená nebo sterilovaná)
- ořechy 1 hrst (oblíbené)
- olej olivový 6 lžic
- šťáva citronová (ze dvou citronů)
- pepř
- sůl 1/2 lžičky
- česnek 2 stroužky
- koriandr (čerstvý k podávání)
Postup přípravy
Ve velké míse smíchejte citronovou šťávu, olivový olej, propasírovaný česnek a sůl. Vsypte nasekaný kadeřávek a dobře promíchejte. Přidejte cizrnu, avokádo nakrájené na kostky, nasekané opražené ořechy a znovu lehce promíchejte tak, aby se avokádo příliš nerozmačkalo. Salát ještě lehce opepřete a podávejte.
Poznámka k receptu
I když tento jednoduchý recept láká k experimentování, udržte se a vyzkoušejte Markétinu čistou verzi. Později třeba - stejně jako ona - občas přidáte lžičku medu a tahini nebo úplně jiné ingredience. Tentokrát si ale vychutnejte harmonii jednoduchých chutí.
Načítám komentáře...