Cizrnový salát s avokádem a fetou
Seznam surovin
- cizrna 400 gramů (ve slaném nálevu)
- avokádo 2 kusy (2-3 kusy)
- sýr měkký 100 gramů (Feta)
- cibulka jarní 1 svazek
- koriandr 1 hrst (čerstvý)
- šťáva limetková 1/2 kusu
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cizrnu slijte. Cibulku nasekejte na kolečka, koriandr najemno. Všechny ingredience vsypte do misky, přidejte limetkovou šťávu, sůl, pepř a dobře promíchejte.
2. Avokádo rozpulte, lžící vydlabejte dužinu, nasekejte na kousky a přidejte k cizrně a cibulce. Jemně promíchejte, abyste avokádo úplně nerozmačkali.
3. Salát dobře vychlaďte a před podáváním posypte rozdrobenou fetou.
Poznámka k receptu
Cizrna je u nás čím dál oblíbenější, což nám dělá radost. Patří mezi nejkvalitnější luštěniny, vyniká jemnou oříškovou chutí, kterou výborně doplní avokádo a koriandr. V naší redakci se tento salát stal hitem.
Načítám komentáře...