Cuketové špagety s fenyklem a gorgonzolou
Seznam surovin
- cuketa 2 kusy (menší)
- fenykl 1 kus (malý)
- sýr s modrou plísní 150 gramů (Gorgonzola, nebo Modřenín)
- kapary 8 kusů
- ředkvičky 1 svazek
- máta 1 hrst (čerstvá)
- olej olivový 4 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Cuketu nakrájejte pomocí mandolíny či spiralizéru na dlouhé špagety, fenykl rozkrojte, odstraňte ovadlé vrchní vrstvy a nakrájejte ho na nudličky, ředkvičky a kapary nakrájejte na tenká kolečka, mátu nasekejte nahrubo.
2. Všechny připravené suroviny vsypte do mísy, rozdrobte na ně gorgonzolu a promíchejte. Do zavařovací skleničky vlijte olivový olej, citronovou šťávu, lehce osolte a dobře protřepte, aby se tekutiny dokonale spojily. Vmíchejte zálivku do salátu a podávejte.
Poznámka k receptu
Na výrobu cuketových špaget je dobrým pomocníkem spiralizér. Pokud ho nevlastníte, zkuste cuketu nastrouhat na mandolíně. Ale salát bude stejně dobrý, když z ní pomocí škrabky na brambory vyrobíte „pentle“.
Načítám komentáře...