Cuketové špagety s fenyklem a gorgonzolou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Cuketu nakrájejte pomocí mandolíny či spiralizéru na dlouhé špagety, fenykl rozkrojte, odstraňte ovadlé vrchní vrstvy a nakrájejte ho na nudličky, ředkvičky a kapary nakrájejte na tenká kolečka, mátu nasekejte nahrubo.

2. Všechny připravené suroviny vsypte do mísy, rozdrobte na ně gorgonzolu a promíchejte. Do zavařovací skleničky vlijte olivový olej, citronovou šťávu, lehce osolte a dobře protřepte, aby se tekutiny dokonale spojily. Vmíchejte zálivku do salátu a podávejte.

Poznámka k receptu

Na výrobu cuketových špaget je dobrým pomocníkem spiralizér. Pokud ho nevlastníte, zkuste cuketu nastrouhat na mandolíně. Ale salát bude stejně dobrý, když z ní pomocí škrabky na brambory vyrobíte „pentle“.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...