Cuketový salát s rajčaty a mozzarellou
Seznam surovin
- cuketa 2 kusy (menší)
- rajčátka cherry 200 gramů (barevná)
- sýr Mozzarella 250 gramů
- bazalka 1 hrst (čerstvá)
- olej olivový 4 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- semínka dýňová (k podávání)
- semínka slunečnicová (k podávání)
- pepř (čerstvě drcený)
- sůl
Postup přípravy
1. Cuketu omyjte, osušte a pomocí škrabky ji podélně nakrájejte na tenké plátky. Rajčata nakrájejte na čtvrtiny, slunečnicová i dýňová semínka nasucho opražte na pánvi. Pak si připravte jednoduchou zálivku. Do zavařovací skleničky vlijte olej, citronovou šťávu a přidejte trochu soli. Zavřete a pořádně protřepávejte, dokud se tekutiny dokonale nespojí a sůl nerozpustí.
2. Plátky cukety naaranžujte na talíře, přidejte rajčata a natrhanou mozzarellu. Zasypte semínky, zalijte zálivkou a přidejte lístky bazalky. Nakonec salát posypte čerstvě mletým pepřem a podávejte.
Poznámka k receptu
Cuketa roste takřka sama a její výhodou je, že se dá výborně kombinovat - sama nemá výraznou chuť, zkuste ale vsadit na její strukturu. Ta vynikne hlavně zasyrova.
Načítám komentáře...