Dvoubarevný čekankový salát
Seznam surovin
- čekanka 2 kusy (puky)
- rukola 1 hrst
- jablka 2 kusy (zelené)
- ořechy vlašské 2 lžíce (hrubě nasekané)
- rozinky 2 lžíce
- šťáva citronová (z jednoho citronu)
- olej olivový 1 lžíce
- cukr 1 lžička (můžete vynechat)
- pepř barevný 1 špetka (čerstvě mletý)
Postup přípravy
Čekanky očistěte, omyjte, nakrájejte na nudličky a nasypte do mísy.
Přidejte omyté a na kousky natrhané lístky rukoly a na nudličky nakrájená oloupaná jablka.
Ihned zalijte citronovou šťávou a olejem, osolte, opepřete, oslaďte, posypte ořechy, rozinkami a lehce promíchejte.
Načítám komentáře...