Dvoucelerový salát
Seznam surovin
- celer 1 kus (malý)
- med 1 lžíce
- olej olivový 1 lžíce (extra panenský)
- jablka 1 kus (žluté)
- šťáva pomerančová (z půlky pomeranče)
- celer řapíkatý 1 snítka
- řeřicha (výhonky)
- limetka (z půlky limetky)
- sůl
- pepř barevný
Postup přípravy
1. Celer rozkrojte na dvě poloviny a každou nakrájejte na tenké plátky. Obalte je v medu a opečte na oleji z každé strany asi 30 vteřin.
2. Doplňte kostičkami jablka, lehce orestovanými na oleji a přelitými šťávou z pomeranče.
3. Posypte vláken zbaveným a nakrájeným celerovým řapíkem i lístky, řeřichou, solí a pepřem a pokapejte šťávou z limety (tu taky přiložte k salátu).
Poznámka k receptu
TIP: Podávejte s bagetou, zapečenou s česnekem a parmazánem, jako lehkou, zdravou a chutnou večeři.
Načítám komentáře...