Dýňový salát
Seznam surovin
- dýně 400 gramů (Hokkaido nebo máslová)
- sýr kozí 60 gramů (čerstvý)
- salát 200 gramů (mix listových)
- granátové jablko 1 kus
- semínka dýňová 50 gramů
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
- pepř
Dresink:
- dýňový olej 4 lžíce
- ocet vinný 2 lžíce
- džus pomerančový 3 lžíce
- hořčice dijonská 1 lžička
- med 1 lžička
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni nakrájejte na kostičky a promíchejte s olivovým olejem, osolte a opepřete. Rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem a pečte doměkka, trvá to asi 20 minut. Nechte ji zchladnout.
2. Dýňová semínka nasucho opečte na pánvi. Salátové listy operte, důkladně osušte a vsypte do mísy. Přidejte dýni, sýr, zrníčka z granátového jablka, dýňová semínka a zlehka promíchejte.
3. Do zavařovací skleničky vlijte všechny suroviny na dresink a energicky s ní třeste, dokud se nespojí. Dresink vmíchejte do salátu a ihned podávejte.
Načítám komentáře...