Fazolový salát
Seznam surovin
- fazole sterilované 375 gramů (tmavé)
- kukuřice 4 lžíce (uvařená zrna)
- cibule červená 2 kusy (nakrájená)
- paprika červená 1 kus (nakrájená)
- petržel hladkolistá
- olej slunečnicový 4 lžíce
- ocet vinný 2 lžíce (bílý)
- šťáva citronová 1 lžíce
- dýně 200 gramů (nebo cukety pokrájené na plátky )
- česnek 3 stroužky (rozdrcené)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Zeleninu (kromě dýně či cukety) promíchejte s polovinou najemno nakrájené petrželky a se zálivkou z většiny oleje, octa, citronové šťávy, soli a pepře.
2. Na zbylém oleji asi 5 minut smažte dýni a česnek. Osolte, vmíchejte zbylou petrželku a směsí posypte salát.
Poznámka k receptu
Kombinace plná vlákniny, rostlinných bílkovin a také železa – výživoví poradci by za ni pochválili vás (i Moldavany) .
Načítám komentáře...