Fenyklový salát s citrusy a mátou
Seznam surovin
- grep 2 kusy (červený)
- pomeranče 2 kusy
- fenykl 2 kusy
- datle 1 hrst
- máta 1 svazek
- olej olivový 2 lžíce
- med 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Fenykl nakrájejte na tenké plátky a důkladně promíchejte se zálivkou z oleje, medu, citronové šťávy a soli.
2. Ostrým nožem okrájejte kůru z citrusů tak, abyste se zbavili nejen kůry, ale dostali se až na dužinu. Pak jednotlivé dílky vyfiletujte, tedy vykrajujte jeden za druhým, získáte čisté kousky citrusů bez slupky.
3. Citrusy promíchejte s fenyklem, lístky máty a nakonec přidejte pokrájené datle.
Poznámka k receptu
Svěží, díky citrusům příjemně nakyslý, díky fenyklu křupavý a díky datlím i sladký – tohle vánoční mlsání si můžete dopřát neomezeně.
Načítám komentáře...