Fenyklový salát s pomeranči a ořechy
Seznam surovin
- fenykl 3 kusy (čerstvý)
- mrkev 2 kusy
- cibulka jarní 4 kusy
- šťáva pomerančová 1 kus (z 1 pomeranče)
- pomeranče 2 kusy
- olej olivový 2 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžička
- ořechy vlašské 1 lžíce (sekané)
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Fenykly očistěte, trochu natě a několik vrchních listů odlomte a dejte stranou. Pak je rozčtvrťte, vykrojte dřevnatou část a zbytek nakrájejte na jemné nudličky. Přidejte k nim sůl, pepř, ořechy, olej,
ocet a vymačkanou šťávu z 1 pomeranče. Promíchejte a nechte v chladu asi 10 - 15 minut odležet.
Poté přidejte do salátu jemně nastrouhané mrkve, na kolečka nakrájenou cibulku i s natí a vykrájené dílky pomeranče. Promíchejte a posypte fenyklovou natí.
Salát můžete podávat v listech.
Načítám komentáře...