Francouzský salát
Seznam surovin
- ořechy vlašské 1 hrst
- slanina 100 gramů
- salát zelený 1 balení (listový, směs)
- salát římský 1 kus (menší)
- brambory 250 gramů (malé, uvařené ve slupce)
Na francouzskou zálivku:
- hořčice ostrá 3 lžičky
- ocet vinný 4 lžíce
- sůl
- pepř černý (mletý)
- cukr (trochu, nemusí být)
- olej olivový 6 lžic
- bylinky 2 lžíce (nakrájené najemno - pažitka, estragon, kerblík)
Postup přípravy
Vlašské ořechy nasekáme nahrubo a opražíme je za stálého míchání na teflonové pánvi. Slaninu nakrájíme na kostičky, nasypeme je do suché rozehřáté pánve a opečeme dokřupava.
Saláty opereme, necháme dobře odkapat a listy římského salátu natrháme na menší kousky.
V misce rozmícháme hořčici s vinným octem, přidáme trochu soli, pepře a případně i cukru, pomalu vmícháme olivový olej a nakonec nakrájené bylinky.
Listové saláty nasypeme do mísy, přidáme uvařené brambory nakrájené na plátky a zálivku a opatrně promícháme.
Salát rozdělíme na talíře a každou porci posypeme křupavými kostičkami slaniny a ořechy.
Poznámka k receptu
Kromě ořechů a slaniny můžete salát posypat i rozdrobeným sýrem s modrou plísní.
Načítám komentáře...