Insalata all’abruzzese - Zeleninovo-tuňákový salát
Seznam surovin
- cuketa 1 kus (menší)
- fazolky zelené 200 gramů
- rajčata 250 gramů (mix středné velkých a cherry)
- paprika žlutá 1 kus
- cibule červená 1/2 kusu (velká)
- ančovičky 10 plátků (v oleji)
- tuňák v oleji 1 plechovka
- bazalka 1 svazek (malý)
- tymián 3 snítky
- paprička chilli červená 1 kus (1-3 podle chuti)
- olej olivový 5 lžic
- ocet vinný 1,5 lžíce (světlý)
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Cuketu pokrájejte na středně velké hranoly a uvařte je ve vroucí osolené vodě tak, aby byly al dente, tedy na skus. Stejně uvařte fazolky.
2. Pak obojí zeleninu v míse promíchejte s pokrájenými rajčaty, paprikou a cibulí. Přidejte ančovičky, tuňáka, bazalku i tymián.
3. Kousky chilli papričky patří až na úplný závěr stejně jako olej našlehaný s octem. Salát podle chuti osolte a opepřete.
Poznámka k receptu
Získá si vás kombinací syrové i vařené (al dente) zeleniny a tuňáka s ančovičkami. Skvělý je s čerstvým chlebem a ještě lepší s tím opečeným.
Načítám komentáře...