Jablíčka plněná střapatým salátem
Seznam surovin
- celer 250 gramů
- řepa červená 150 gramů
- pažitka 1 lžíce (příp. plochá petržel)
- hořčice ostrá 1 lžíce
- jablka 4 kusy
- sůl
- majonéza 80 gramů
Postup přípravy
Oloupaný celer a řepu nakrájíme na jemné nudličky. Směs promícháme v míse společně s majonézou a hořčicí a podle chuti osolíme.
Jablka opláchneme, odkrojíme z nich horní čtvrtinu a ostrým tenkým nožem vyřízneme jádřince. Vydlabeme část dužniny, nakrájíme ji najemno a společně s pažitkou nebo petrželkou ji přimícháme do salátu.
Salát rozdělíme do dutin v jablkách a přiklopíme odkrojenými vršky jako pokličkami. Podáváme s toasty nebo čerstvým pečivem.
Poznámka k receptu
Zkuste do salátu přidat ještě strouhaný sýr s modrou plísní a naplnit jím pro změnu hrušky.
Načítám komentáře...