Jarní salát I
Seznam surovin
- salát polníček 100 gramů
- mrkev 2 kusy
- čočka naklíčená 1 hrst (červená)
- ředkvičkové klíčky 1 hrst
- olej olivový 5 lžic
- med 2 lžíce
- šťáva citronová 2 lžíce
- sůl
Postup přípravy
1. Opraný polníček vložte do mísy, přidejte klíčky a na nudličky nakrájenou mrkev a promíchejte.
2. V menší misce prošlehejte citronovou šťávu s medem a pomalu zašlehávejte olej. Osolte podle chuti. Těsně před podáváním zálivku promíchejte se salátem.
Poznámka k receptu
Jemnou chuť i kvalitní bílkoviny nejlépe využijete zasyrova. Klíčky můžete nakombinovat podle chuti a nálady, my doporučujeme sladkou čočku a výraznou ředkvičku.
Načítám komentáře...