Jarní salát s ředkvičkami
Seznam surovin
- brambory 400 gramů (syrové, loupané)
- ředkvičky 1 svazek
- kedlubna 2 kusy (menší)
- cibulka jarní 2 kusy
- sedmikráska 1 hrst
- olej olivový 2 lžíce
- sůl
Na zálivku:
- smetana zakysaná 300 gramů
- pažitka 2 lžíce (nakrájená)
- petržel hladkolistá 2 lžíce (nakrájená)
- česnek 1 stroužek
- sůl 3 špetky
Postup přípravy
V hrnci přivedeme k varu asi 1,5 litru vody, osolíme ji, nasypeme do ní brambory nakrájené na plátky a povaříme je tak, aby zůstaly pevné. Pak je scedíme, nasypeme na plech a necháme dobře
vypařit.
Kedlubny oloupeme, překrojíme na půlky a nakrájíme je na plátky. Vložíme je do mísy, přidáme očištěné a na plátky nakrájené ředkvičky a očištěné cibulky nakrájené na jemné plátky, zeleninu
osolíme a přelijeme olejem. Přidáme zchladlé plátky brambor a opatrně promícháme.
V misce smícháme zakysanou smetanu s bylinkami a česnekem utřeným se solí. Zálivku rozdělíme do misek nebo vhodných sklenic, přidáme promíchanou zeleninu a každou porci salátu doplníme sedmikráskami.
Načítám komentáře...