KADEŘÁVKOVÝ SALÁT S JABLKEM

Seznam surovin

Zálivka:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Quinou uvařte podle návodu, obvykle se proplachuje vroucí vodou a pak vaří ve dvou dílech osolené vody. Pak ji sceďte a nechte zchladnout. Kadeřávek nasekejte, operte a osušte, jablko nakrájejte na tenké plátky a vsypte je do mísy. Přidejte rozdrobený kozí sýr, nasekané ořechy, brusinky, quinou a lehce promíchejte.

2. Všechny suroviny na zálivku vlijte do zavařovací sklenice, uzavřete a energicky protřepte, aby se spojily v hladkou emulzi. Vmíchejte je do salátu a podávejte.

Poznámka k receptu

Kadeřávek je jediný druh kapusty, který je opravdu dobrý i zasyrova. Má výraznou, lehce štiplavou chuť. Pokud by vám neseděla, krátce ho spařte horkou vodou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...