KADEŘÁVKOVÝ SALÁT S JABLKEM
Seznam surovin
- kadeřávek 200 gramů
- jablka 2 kusy
- brusinky 1 hrst
- quinoa 100 gramů (barevná)
- ořechy vlašské 1 hrst
- sýr kozí 100 gramů
- sůl
Zálivka:
- hořčice dijonská 1 lžíce
- med 1 lžíce
- šťáva citronová 1 lžíce
- olej olivový
- sůl
Postup přípravy
1. Quinou uvařte podle návodu, obvykle se proplachuje vroucí vodou a pak vaří ve dvou dílech osolené vody. Pak ji sceďte a nechte zchladnout. Kadeřávek nasekejte, operte a osušte, jablko nakrájejte na tenké plátky a vsypte je do mísy. Přidejte rozdrobený kozí sýr, nasekané ořechy, brusinky, quinou a lehce promíchejte.
2. Všechny suroviny na zálivku vlijte do zavařovací sklenice, uzavřete a energicky protřepte, aby se spojily v hladkou emulzi. Vmíchejte je do salátu a podávejte.
Poznámka k receptu
Kadeřávek je jediný druh kapusty, který je opravdu dobrý i zasyrova. Má výraznou, lehce štiplavou chuť. Pokud by vám neseděla, krátce ho spařte horkou vodou.
Načítám komentáře...