Kapustový salát
Seznam surovin
- kapusta 1 kus (menší)
- hrušky 2 kusy
- ořechy vlašské 1 hrst
- slanina anglická 100 gramů
- hořčice dijonská 2 lžíce
- šťáva limetková (z 1/2 limetky)
- olej olivový 3 lžíce
- sůl
- pepř růžový (k podávání)
Postup přípravy
1. Kapustu rozeberte na jednotlivé listy, vyřízněte z nich košťál i tuhá vlákna a pokrájejte na tenké nudličky. Dejte je do cedníku, krátce spařte vroucí vodou a nechte okapat.
2. Opečte slaninu, nasucho opražte ořechy a nakrájejte hrušky na kostičky. Do misky vlijte olivový olej a limetovou šťávu, přidejte dijonskou hořčici, sůl a šlehejte, dokud se směs nespojí a nezhoustne. V míse promíchejte kapustu, slaninu, hrušky i ořechy. Přidejte zálivku, rozdrcený pepř a ještě jednou krátce promíchejte a podávejte.
Poznámka k receptu
Neschovávejte kapustu jen do karbanátků a nechte ji jednou zahrát hlavní roli. Zjistíte, že má překvapivě jemnou chuť, kterou skvěle doprovodí slanina, měkčí hrušky a růžový pepř.
Načítám komentáře...