Kedlubnové zelí se salátem
Seznam surovin
- kedlubna 2 kusy
- cibule 4 kusy
- cukr 1 špetka
- olej olivový 6 lžic
- směs listových salátů 1 hrst
- sůl
- pepř
Postup přípravy
1. Kedlubny nastrouhejte na tenké plátky a zalijte je horkou vodou. Nechte 3 minuty stát. Můžete je také stejně dlouho podusit na pánvi s trochou vody. Vodu pak slijte.
2. Cibuli nakrájejte na tenká kolečka a orestujte je na oleji společně se špetkou cukru, až bude krásně zlatá a křupavá.
3. Na talíře rozložte salátové lístky, kedlubnové zelí a cibuli. Osolte a opepřete. Podávejte nejlépe s bagetou zapečenou s bylinkovým máslem jako lehký oběd.
Poznámka k receptu
Ano, podušené chutná k vepřovému s knedlíkem, ale skvělé je toto „zelí” i syrové!
Načítám komentáře...