Královský bramborový salát
Seznam surovin
- vajíčko křepelčí 8 kusů
- brambory 800 gramů (nové)
- bazalka 2 hrsti
- petržel hladkolistá 2 hrsti
- sýr Parmezán 50 gramů
- mandle 1 hrst
- česnek 3 stroužky
- olej olivový 200 mililitrů
- hrášek cukrový 1 hrst
- hrášek zelený 2 hrsti
- ocet vinný
- máta 1 hrst
Postup přípravy
1. Brambory uvařte doměkka. V rendlíku přiveďte k varu osolenou vodu, dejte do ní křepelčí vejce a vařte 2 minuty, pak je opatrně oloupejte. Bazalku, petržel, sýr, mandle a olej rozmixujte na hladkou pastu.
2. Jakmile jsou brambory hotové, ještě teplé je nakrájejte na čtvrtky a dejte do velké mísy. Přidejte cukrový i čerstvý hrášek a promíchejte s pestem, octem a nasekanou mátou. Podávejte s křepelčími vejci.
Poznámka k receptu
Bramborový salát inspirovaný Yotamem Ottolenghim se stane hvězdou každé party či pikniku. Je lehký, plný nečekaných chutí, a navíc ho snadno připravíte na poslední chvíli.
Načítám komentáře...