Křupavý ředkvičkový salát s estragonem
Seznam surovin
- ředkvičky 1 svazek
- estragon 1 hrst
- ocet vinný (červený)
- olej olivový (extra panenský)
- sůl 1 špetka
- pepř
Postup přípravy
Důkladně kartáčkem omyjte svazek ředkviček a podle velikosti je buď rozpulte, nebo nakrájejte na plátky, jemné zelené lístky ponechte. Dejte do mísy. Nahrubo nasekejte hrst lístků estragonu a posypte jimi ředkvičky. Zakápněte červeným vinným octem, stejným množstvím řepkového/extra panenského olivového oleje, poprašte špetkou soli a mletého pepře a podávejte. Chcete-li to zkusit, salát je výborný i s několika nakrájenými kuličkami vína, posypaný rozdrobenou fetou.
Poznámka k receptu
Superrychlý
Saláty mohou být jako doprovod k hlavnímu jídlu, rychlé saláty, které hlavní jídlo nahradí nebo kterými si můžete naplnit sendviče, a pořádně syté saláty.
Načítám komentáře...