Listový salát s čekankou a červenou cibulí
Seznam surovin
- salát 1 kus (šťerbák kadeřavý (endivie), nebo římský)
- čekanka 1 kus (bílá)
- cibule červená 1 kus
- okurka salátová 1 kus (malá)
- ořechy vlašské 50 gramů
- česnek 1 stroužek
- olej 3 lžíce
- ocet vinný 1 lžíce
- pepř černý (mletý)
- sůl
Postup přípravy
Listy salátu a čekanky operte, osušte a natrhejte. Vložte je do mísy a promíchejte. Červenou cibuli i okurku oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Přidejte do mísy.
Ořechy nasekejte nahrubo a přimíchejte do salátu. Z prolisovaného česneku, oleje, octa, soli a pepře umíchejte zálivku, přelijte zeleninu a zlehka promíchejte.
Poznámka k receptu
Podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem či jako přílohu k pečené drůbeži.
Načítám komentáře...