LISTOVÝ SALÁT S PROSCIUTTEM A CAMEMBERTEM
Seznam surovin
- rukola 100 gramů
- směs listových salátů 100 gramů
- sýr 250 gramů (Camembert)
- šunka parmská 70 gramů
- olej olivový 4 lžíce
- ocet Balsamico 1 lžíce (malinové)
- med 1 lžíce
- mák 1 lžíce (modrý)
Postup přípravy
Salátové listy i rukolu operte a důkladně osušte, větší listy natrhejte. Prosciutto natrhejte, camembert nakrájejte na plátky. Dejte vše do mísy a zlehka promíchejte. Olivový olej, balsamico, med a mák dejte do zavařovací sklenice a minutu jí energicky třeste, aby vznikla hladká emulze. Vmíchejte ji do salátu a ihned podávejte.
Poznámka k receptu
I když je kvalitní camembert skvělý i samotný, čerstvý salát, slané prosciutto, a hlavně nasládlá zálivka s mákem mu dělají dobrou společnost. Salát je dost vydatný, v rámci menu tedy zmenšete porce.
Načítám komentáře...